Eesti jäi seitsme minuti järel 12:18 kaotusseisu, aga seejärel tegid võõrustajad kuue minuti jooksul uhke 16:0 vahespurdi. Umbes kümnepunktiline edu püsis teise poolaja viimaste minutiteni, mil Leedu pisut lähemale tuli.

Eesti resultatiivseim oli esimese poolaja järel 16 punktiga Janari Jõesaar, 7 punkti oli Maik-Kalev Kotsari ja Siim-Sander Vene arvel. Leedut olid vastavalt 12 ja 10 punktiga vedanud Edgaras Ulanovas ja Tomas Dimša.

Kolmas veerandaeg algas korvidevaeselt, aga paremini kohanes uue rütmiga Leedu. Külalised läksid 48:45 ette, aga 30 minuti järel oli seis tänu Vene viimase sekundi kolmesele 50:50 viigis.

Neljas veerandaeg oli pingest pungil. Eesti läks veerandi keskel 61:56 ette, omas seejärel häid võimalusi vahet suurendada, aga alati jäi millestki puudu. Viimasele minutile mindi Eesti 61:59 juhtimisel ja 30 sekundit enne lõppu tabas Kristian Kullamäe paarilt meetrilt kõrge kaarega viske. Seejärel jooksis Osvaldas Olisevicus Leedu rünnakul Kotsari pikali - ründeviga! Kellale jäi 21,4 sekundit.

Leedu tegi kiire vea Märt Rosenthalile, kes realiseeris külmavereliselt kaks vabaviset. Rohkem punkte ei visatud ja Eesti sai mesimagusat 65:59 võitu tähistama hakata.

Eesti resultatiivseim oli 18 punktiga Jõesaar, Vene lisas 13 ning Kotsar 11 punkti ja 13 lauapalli. Kullamäe tõi 6 punkti ja 9 korvisöötu. Leedu kasuks viskas Ulanovas 16 punkti.

Statistika:

Eesti - Leedu statistika.

Eestil on 2025. aasta EM-valiksarja H-grupis kaks võitu, järgnevad Leedu ja Põhja-Makedoonia ühe võiduga. Täna kodus Põhja-Makedooniale koguni 71:96 Poola on võiduta. Samas on just Poola tänu finaalturniiri ühe alagrupi korraldamisele nelikust ainus, kes on pääsu finaalturniirile kindlustanud. Eesti, Leedu ja Põhja-Makedoonia võitlevad kahe ülejäänud pileti nimel.

Valiksarja järgmine aken peetakse novembris, mil Eesti kohtub nii võõrsil kui ka kodus Poolaga.

Eesti - Leedu mängu melugalerii:

Blogi: