Kõigepealt aga meeldetuletuseks faktid. Pärast Pärnu Sadama kõige napimat kaotust Kalev/Cramole Eesti-Läti korvpalliliigas esines Gert Kullamäe taskuhäälingusaates „Pihtas põhjas“ iroonilise sõnavõtuga, mis – ehkki pealispinnal tolle mängu kohtunikke ülistav – kritiseeris esmajoones kohtunike otsust fikseerida mängu viimastel sekunditel viga Pärnu mängijale ja sinna otsa ka mõningaid teisi Pärnu vastu tehtud vilesid. Seejärel saime kuulda, et Eesti-Läti ühisliiga tehniline komisjon on trahvinud Pärnu võistkonda tema peatreeneri väljaütlemiste eest 1000 euroga.

Alustuseks tuleb osutada, et trahviotsus ei pruugi jääda püsima, sest liiga reglement lubab tehnilise komisjoni otsuse apellatsioonikomisjoni edasi kaevata. Autorile teadaolevalt ei ole Pärnu Sadam edasikaebe võimalust veel kasutanud, ent seda ei ole ka välistatud.

Meedias on kostunud, et tehniline komisjon tegi trahvi omal algatusel, ilma et keegi oleks nende poole sel teemal pöördunud. Liiga reglemendi punkti 12.1 järgi hindab tehniline komisjon reeglite rikkumisi kas mõne klubi protesti või peakohtuniku, komissari, lauakohtunike või kummagi riigi korvpalliliidu peasekretäri avalduse alusel. Kui Kullamäe sõnavõtu peale tõesti ei kaevanud ükski eelnimetatud tegija, siis on tõsiselt kaheldav, kas tehnilisel komisjonil üldse oli õigus trahvi teha.