Kohtumise 33. minutil sahistas Chelsea poolt võrku endine Liverpooli mängija Raheem Sterling, aga VAR tühistas tabamuse suluseisu tõttu. Kuigi mõlemal meeskonnal oli omajagu võimalusi, siis avapoolajal väravaid ei nähtud.

Kui mängust oli täpselt tund kulunud, jõudis Liverpooli särgis tabamuseni Virgil van Dijk. Taas sekkus VAR ja hollandlase värav tühistati. Nimelt oli kohtunike hinnangul suluseisus Endo, kes takistas Levi Colwillil van Dijki markeerimast.

Teisel poolajal tegi Liverpool kokku üheksa pealelööki, Chelsea koguni 12. Määrustepäraseid väravaid aga kumbki kirja ei saanud ning nii läks kohtumine lisaajale.

Lisaajal jõudis lõpuks tabamuseni Liverpool. 118. minutil oli punasärkidel kasutada nurgalöök. Kostas Tsimikas leidis tsenderdusega üles van Dijki, kes peaga palli võrku suunas. Seekord jäi värav kehtima ning sellest piisas Liverpoolile karikavõiduks.

Jürgen Kloppi tüüritav Liverpool võitis rekordilise 10. liigakarikasarja trofee. Chelsea on EFL-i karika võitnud kokku viiel korral.