Välbe eksis nelja lasketiiru peale kokku kuuel lasul ning kaotas kulla võitnud sakslannale Alma Siegismundile kahe minuti ja 45 sekundiga.

Hõbeda teenis Tšehhi sportlane Ilona Plechahova (+40,3) ja pronksi prantslanna Voldiya Galmace Paulin (+44.7). Kui võitja sai ühe trahvi, siis Plechahova tegi kaks ja Galmace Paulin viis möödalasku.

Teistest eestlannadest sai Rosibel Marii Kaldvee 25. koha (3 trahvi, +3.48), Mirtel Kärsna oli 102 lõpetaja konkurentsis 43. (7; +6.12) ja Anlourdees Veerpalu 49. (9; +7.02).

Välbe tunnistas, et täna olid rajaolud väga keerulised.„Endal oli rajal ikka päris raske, pudrune lumi võtab ikka läbi. Tuli leida lihtsamaid, jäisemaid kohti, siis sai sõita küll,“ rääkis eestlanna pärast võistlust ERRile.

Kuus trahvi oli tema sõnul natuke liiast: „Ei jäänud tegelikult rahule, rajal sain infot, et kolm püstitrahvi olid tegelikult lähedal lasud, oleks võinud olla natuke rohkem kontrolli ja siis oleks palju paremini pihta läinud. Tuleb veel kiiremini sõita, paremini lasta ja igast võistlusest midagi õppida.“

Homme jätkuvad Otepääl võistlused meesjuunioride 15 km ja naisjuunioride 12,5 km distantsiga.

TOP 20 tulemused: