Neuville’i sõnul on ta kindel, et Hyundai piloot Esapekka Lappi oleks Rootsis võidutsenud ka olukorras, kus Kalle Rovanperä ei oleks reedel tee äärde jäänud. Seega andis Neuville mõista, et Hyundai kiirus oli Rootsi talvistel teedel Toyota omast parem.

Rovanperä jaoks sai Rootsi ralli mäletatavasti reedel enneaegse lõpu, kuid järgmisel päeval naasis ta rajale ning pühapäevaste kiiruskatsetega teenis soomlane siiski 11 punkti.

„Loomulikult oleks Esapekka igal juhul ralli võitnud. Kalle langes kiiresti konkurentsist, kuid Esapekka oleks olnud võimeline võitma ka olukorras, kus Kallega poleks midagi juhtunud,“ sõnas Neuville DirtFishi vahendusel.

„Esapekka tegi suurepärase võistluse. Kalle katkestamise järel sõitis ta väga targalt. Esapekkal oli turvaline edumaa ja tal õnnestus eksimusteta finišisse jõuda. Meeskonnal on nüüd kahe ralliga kirjas kaks võitu. Mullu saime terve aastaga nii palju võite,“ kiitis Neuville, kes ise oli parim Monte Carlo rallil.

Neuville tõdes, et Lappi jaoks oli eelmise hooaja teine pool keeruline, kuid tänu tiimi heale tööle õnnestus tal august välja tulla. „See oli suurepärane tagasitulek. Eelmise hooaja teine pool oli talle mentaalselt raske, kuid meie ümber on hea ja toetav tiim. Nii on võimalik tugevamana tagasi tulla,“ teatas belglane.

MM-sarja üldseis pärast Rootsi rallit (2/13):

1. Thierry Neuville (Hyundai) 48 punkti

2. Elfyn Evans (Toyota) 45

3. Adrien Fourmaux (M-Sport) 29

4. Sebastien Ogier (Toyota) 24

5. Ott Tänak (Hyundai) 21

6. Esapekka Lappi (Hyundai) 19

7. Takamoto Katsuta (Toyota) 12

8. Kalle Rovanperä (Toyota) 11