„Pigem tuli võit koledalt, aga ikkagi tuli. Viimase minuti käkerdasime ära, muidu oleks teine poolaeg väga okei olnud. Kõige tähtsam, et võidu kätte saime. Ja viis punkti pole palju, aga parem kui üks,“ rääkis Vene.

Esimese 20 minutiga ei jäänud ilmselt rahule ükski eestlane. Kuidas saanukski, kui seis oli 36:43 ja eriti midagi ei toiminud.

„Esimesel poolajal oli plaan, et meie surume neid rohkem, aga kuidagi läks vastupidi. Hoopis nemad surusid meid päris mitu korda ära. Ei teagi, kuidas me alguses niimoodi ära käkerdasime,“ lausus 16 punkti visanud Vene.

Suurimad probleemid olid Vene sõnul pick’n’rolli kaitses. „Nad mängisid pick’n’rolli hästi kõrgelt ja hammustasid meie kaitse lahti. Meil omad asjad ei toiminud ja nad tegid ilusti ära. Au neile. Aga õnneks suutsime teisel poolajal korrektuurid teha. Natuke muutsime kaitseasetust, reguleerisime palliga ja pika mängija koostööd, kui kaugele me välja läheme ja kui palju palli surume,“ selgitas ääremängija.

Eesti peab H-alagrupi teise mängu esmaspäeval Tallinnas Leeduga. Seal võiks kvaliteeti rohkem olla.

„Esimene mäng kipub enamasti ikka rabe olema. Oli näha, et mõned söödud lähevad kohta, kus keegi arvab, et võiks mees olla, aga veel ei ole või on juba ära liikunud. Möödarääkimist oli, aga loodan, et Leedu vastu oleme just algusest rohkem ühes sammus. Üritasime olla agressiivsed, aga kuskil oli alati auk sees. Kui saame selle korda ja kodusaali energiat ka juurde, siis ei taha lihtsalt mängima minna, vaid võidu peale,“ märkis Vene.