Nelis-Naukase arvates tehti Trynovale liiga poolfinaalmatšis hispaanlanna Lucia Abajo Salcedoga.

„Kogu rõõm kadus kohtuniku töö tõttu. Julia vehkles nii hästi, mõlemad liikusid edasi ja hispaanlanna nõudis Juliale järjest kaarte. Ta sai nii palju punkte ilma Juliat torkamata. Uskumatu, mis kohtuniku töö,“ kirjutas treener Facebookis.

„Ma olen 40 aastat treener olnud ja sellist ärategemist kohtunike poolt kogesin esimest korda. Nii ei tohi teha ja nii ei tohi võita. Hispaanlanna poolt ülinahaalne käitumine,“ kurjustas Nelis-Naukas.

Treener tunnistab, et poolfinaal läks füüsiliseks, ent lähivõitlust oli mõlemalt poolt.

„Oleks ta teda meelega tõuganud, aga seda ei olnud, oli mõlemapoolne lähivõitlus. Et sa tahad vastast nii võita, et sa ei torkagi teda. Ma olen šokis. Julia poleks küll vastasele sellise võitluse eest kaarte nõudnud, sest see oli võitlus ja mina oma õpilastele selliseid kombeid ei õpeta, aga vastase treener oli ta isa, kes kunagi oli ise tippvehkleja ja olevat ka provokaator olnud, ju siis tema oma tütrele on õpetanud selliseid kombeid,“ lisas Nelis-Naukas, kelle sõnul sai vastane viis karistustorget.

Kui seis oli 14:14, määrati Trynovale veel üks karistus ning nii teenis hispaanlanna napi ühetorkelise võidu.

Eesti treeneri kriitikaga olid nõustunud ka teised juhendajad.

„Ja kord anti vastasele korraga suisa kaks punkti, ilma et ta oleks torganud. Kõrval publikust üks treener ütles, et paistab et meil on hoopis korvpallireeglid, kus korvi eest saab 2 punkti. Kõik tulid pärast ütlema, et kohutav kohtunikutöö, kõigil oli Juliast kahju, sest ta vehkles nii hästi,“ lõpetas Nelis-Naukas.