Meesjuunioridel tuli esmalt joosta kolm kilomeetrit ja seejärel suusatada viis kilomeetrit ning niimoodi kaks korda. Pallo koguajaks mõõdeti üks tund, kaheksa minutit ja kolm sekundit. Pronksmedalist jäi eestlast lahutama 35 sekundit.

„Jooksurada ei olnud tehniline, kuid mind häiris öösel maha sadanud lumi. Alguses tegin endale kindlaks, et ei tohi esimeste kilomeetritega end kinni joosta, kuid teisel kilomeetril läks väga raskeks, kuna hapnikku ei tulnud peale ja pidin võitlema, et tempo laskumisel aeglustuks,“ rääkis Pallo finišis, vahendab Eesti Triatlon.

„Suusrajad oli väga jäised ja keerulised. Suusakeppe oli raske lumme saada, seal kus seda oli. Pikk, 700-meetrine tõus nõudis mõlemal ringil tugevat pingutust. Lisaks oli jäisel rajal keeruline laskuda, mis sisuliselt röövis väärtuslikud puhkehetked. Igal ringil tundsin, kuidas jalg all väriseb, kuna iga pisem liigutus võinuks lõppeda kukkumisega.“

„Teises vahetusalas olin konkurendiga koos, kuid see jäi ka viimaseks,“ jätkas Pallo. „Jooksul tekkis taaskord hingamisega raskusi ning ajakaotus oli suur. Teise suusakordusega suutsin aega parandada, kuid ühest suusaringist jäi puudu. Tegin oma soorituse, kuid tänasel päeval jäi sellest väheks.“

Maailmameistriks krooniti itaallane Riccardo Giuliano ajaga 1:01.15. Austerlane Max Grün kaotas talle kahe minuti ja 51 sekundiga ning kaasmaalane Diego Lampe kuue minuti ja 13 sekundiga.

Eliitmeeste klassis pälvis kulla norralane Hans Christian Tungesvik, eliitnaiste klassis norralanna Ine Skjellum, kuni 23-aastaste meeste seas itaallane Guglielmo Giuliano ja kuni 23-aastaste naiste hulgas norralanna Julie Meinicke.

Laupäeval asuvad taliduatloni MM-il võistlustulle vanusegrupi sportlased, teiste seas eestlased Rait Pallo, Sulo Mannine, Aivar Veri, Anti Oot, Anatoli Männi, Luise Puu ja Livian Laaneots.