Delfi kirjutas eile, et Kaasanis toimuvad mängud avas Venemaa president Vladimir Putin. Ühe alana oli kavas ka fügitaalse hoki (ühend sõnadest „füüsiline“ ja „digitaalne“) turniir, kus alguses võtsid võistkonnad mõõtu arvutimängus NHL22 ja seejärel mängiti jääl 3 x 3 hokis.

Ühe meeskonnana lõi seal kaasa Baltic Select, mille ridades olid Läti ja Eesti kodanikud. Kuznetsov, Baskirov ja Sahokia kuulusid Eesti meistriliiga klubisse Tartu Välk 494, Morozov esindas Kohtla-Järve Viru Sputnikut.

Eesti jäähokiliidu kodulehel avaldatud lühikeses teates seisab: „Eesti Jäähokiliit peatab kõikide Eesti hokiiigades osalevate hokimängijate litsentsid, kes võtsid osa Venemaal peetavast Future Games festivalil.“

„Otsustasime olla solidaarsed Lätiga, kes tegid oma mängijate suhtes samasuguse otsuse. Kas ja kui pikaajaline litsentsi peatamine on, seda täna ei otsustatud. Mis puudutab järgmist hooaega, siis seda näitab aeg,“ kommenteeris hokiliidu esimees Rauno Parras Delfile.

Läti alaliit teatas antud võistlusel osalenud Läti mängijate litsentsi peatamisest eile õhtul.

Kuna Eesti passiga sportlased on võistlusel kohal, siis oli ka sini-must-valge lipp avamisel esindatud. Lisaks Putinile olid avamisel kohal Valgevene, Kasahstani, Kõrgõzstani, Usbekistani ja Tadžikistan riigipead.