Eesti alustas teist poolaega 9:0 vahespurdiga ja asus kolmanda veerandi lõpuks juhtima 57:53. Poolteist minutit enne mängu lõppu oli meie koondis Siim-Sander Vene täpse kolmese järel juba kümne punktiga (72:62) ees, kuid lõpuminut kujunes ikkagi väga närviliseks.

Põhja-Makedoonia suutis vahe vähendada kolmele punktile, kui mänguaega oli jäänud 9 sekundit. Seejärel tõid Artur Konontšuki ja Janar Jõesaare vabavisked - mõlemad tabasid kahest üks - meile siiski viiepunktilise võidu.

Maik-Kalev Kotsar ja Vene viskasid mõlemad 16 ning Kristian Kullamäe 14 punkti. Enim pahandust tegi meile Nenad Dimitrijevic, kes jõudis 25 punktini. Otsustava veerandi keskel sai ta vigastada, kuid suutis lõpus ikkagi platsile tagasi tulla.

Põhja-Makedoonia - Eesti mängu statistika.

Eesti ja Põhja-Makedoonia kuuluvad valiksarja H-alagruppi. Grupi esimeses kohtumises alistas Leedu neljapäeval Vilniuses Poola tulemusega 83:64. Poola on korraldajamaana pääsu EM-finaalturniirile juba taganud, Eesti peab finaalturniirile jõudmiseks edestama kas Põhja-Makedooniat või Leedut.

Eesti koondis peab järgmise valikmängu esmaspäeval, 26. veebruaril kodus Leeduga.

Eesti mängis Põhja-Makedooniaga ka eelmises, 2022. aasta EM-i valiksarjas. 2020. aasta veebruaris oli võõrsil tulemusega 81:72 parem Eesti, aasta hiljem mindi vastamisi Venemaal Permis, kus 86:84 jäi peale Põhja-Makedoonia. Tänu paremale punktivahele pääses EM-ile Eesti. Viimati kohtuti eelmise aasta augustis Tallinnas, siis võitis Eesti OM-eelvalikturniiril Balkani riiki 83:59.

Blogi:

Eesti korvpallikoondis mänguks Põhja-Makedooniaga

Tagamängijad: Märt Rosenthal, Kasper Suurorg, Kristian Kullamäe, Mikk Jurkatamm, Joonas Riismaa

Ääremängijad: Janari Jõesaar, Sander Raieste, Artur Konontšuk, Siim-Sander Vene, Kaspar Treier

Keskmängijad: Maik-Kalev Kotsar, Matthias Tass