Mullu sügisel oli ERR-is arutluse all paralümpiamängude otseülekannete õiguste omandamine. Paralümpia toimub Pariisis tänavu 28. augustist 8. septembrini. Selleks läinuks vaja riigi lisarahastust hinnanguliselt 50 000 euro ulatuses – täpset summat asjaosalised nimetada ei saa, sest hinnaläbirääkimisi õiguste vahendajaga ei alustatud. Kõne all on veel ERR-ile ca 10 000 euro eraldamine uudispildi sisse ostmiseks.

Põhjus, miks paralümpiamängud, mille võistlusi Eestis ükski telekanal kunagi pole näidanud, 2024. aastalgi otsepildis ERR-i eetrisse ei jõua, peitub rahvusvahelise paralümpiakomitee (IPC) septembris langetatud otsuses lubada mängudele Ukrainas sõda pidavate agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlased. Otsust nad mängudele lubada – olgugi, et neutraalse lipu all –, on avalikult tauninud ka Eesti paralümpiakomitee (EPK), kes siiski lootis mänge esimest korda rahvusringhäälingus näha.

Loe, kuidas põhjendas riigi seisukohta raha eraldamisest loobumisest kultuuriministeerium ning mida arvavad sellest Monika Haukanõmm ja ERR-i sporditoimetuse juht Rivo Saarna!