Lätlastel on 2025. aasta EM-i ühe alagrupi võõrustajana pääse juba taskus, aga valiktsüklis löövad nad ikka kaasa. Ehkki kodumeeskonna Hispaania ridadest leidis teste seas Ricky Rubio, Juancho Hernangomeze ning Darío Brizuela, siis suuremat osa matšist juhtisid lätlased. Läti võitis esimese poolaja 40:37, kuid viimase veerandi eel oli tablool juba 57:57 viik ning neljandal neljandikul jäid külalised viivuks ka kaotusseisu.

Kuid lõpuminuteil oli Zaragozas kindlam Läti. Janis Timma viis 1.08 enne kohtumise lõppu kaare tagant Läti juhtima 73:68, hispaanlaste poolt vastas perimeetrilt õnnestumisega Rubio, kuid 45 sekundit enne normaalaja lõppu sopsas kolmese ka Rihards Lomazs. Matši lõpus oli korralikum vigade raiumine ja vabaviskejoonel käimine, ent Timma kaks tabavat vabaviset kindlustasid lätlastele võidu skooriga 79:75.

Läti parimatena tõid igapäevaselt Itaalia kõrgliigas leiba teenivad Rihards Lomazs ja Andrejs Gražulis vastavalt 18 ja 13 punkti. Sealjuures Lomasz lisas juurde seitse korvisöötu ja kaks vaheltlõiget. Hispaaniat vedas 16 silmaga Brizuela, Rubio arvele jäi 11 punkti ja viis korvisöötu.

Tõenäoliselt Hispaanial edasipääsuga probleeme siiski pole, sest valikgruppi jääb pidama vaid üks sats ning nende ülejäänud grupikaaslased on Slovakkia ja Belgia. Nende kahe meeskonna madistamises jäid belglased peale 75:60.