Eesti loositi EM-valiksarjas koos Leedu, Poola ja Põhja-Makedooniaga H-alagruppi. Neljast koondisest kolm pääsevad Euroopa meistrivõistlustele, aga hoolimata tulemustest on üks edasipääseja korraldajana pääsme saav Poola. Kui Eesti ja Põhja-Makedoonia matšis visatakse pall Skopjes mängu meie aja järgi reedel kell 20, siis Leedu ja Poola mõõtsid maid neljapäeval.

Vilniuses toimunud matši alustasid paremini külalised, sest Leedu kaotas avaveerandi 16:19. Kuid teisel neljandikul said võõrustajad mängu ja eriti kaitse toimima, mistõttu Kazys Maksvytise hoolealused läksid pikemale mõttepausile 35:30 eduseisus.

Kuid teisel poolajal sai Leedu ka rünnaku lippama, nad läksid kiirelt oma teed ja mänguks enam ei läinudki. Otsustava veerandi eel olid võõrustajad peal 62:49 ja nad seljatasid lõppeks Poola skooriga 83:64.

Tiimi peale kokku vaid neli pallikaotust teinud ja mängust viskeid 47%-ga sopsanud Leedu parimana viskas igapäevaselt Itaalia meistrisarja klubis Treviso mängiv äär Osvaldas Olisevicius 20 punkti. Rokas Giedraitis toetas teda 13 ja Tomas Dimsa 10 silmaga, Poola parim oli 26 punkti toonud äär Michal Sokolowski.