Murdmaasuusakaravan oli eelmisel kahel nädalal Põhja-Ameerikas, kus mõõtu võeti Kanadas Canmore’is ja USA-s Minneapolises. Fähndrich tegi seal kaasa sprintidel, aga pikematel distantsidel ei saanud ta hingamisprobleemide tõttu startida.

Kodumaale jõudes läks suusataja tervisekontrollil, kus selgus, et tal on südame rütmihäired. Fähndrich teatas, et ta peab murega minema operatsioonile. „Kuigi need olid healoomulised, piiravad nad sportlikku sooritust,“ selgitas Šveitsi suusaliit avalduses.

Fähndrichi sõnul võib ta tänavu ideaalis naasta hooaja viimastele MK-etappidele. Eelmisel hooajal sai ta MK-sarjas sprindiarvestuses teise koha, sealjuures võitis ta kolm etappi. Šveitslanna lõi kaasa ka Tallinna Lauluväljakule maha pandud MK-etapil, kus ta oli Kristine Stavås Skistadi ja Jonna Sundlingi järel kolmas.

Kuigi 28-aastane Fähndrich on viimastel hooaegadel olnud suuskadel maailma üks kiiremaid naisi, siis suurvõistlustelt on ta koju viinud vaid 2021. aasta Oberstdorfi MM-i paarissprindi hõbeda.