Jäähokiliiga KHL loodi Venemaal 2008. aastal ning rahvusvahelises sarjas lõi alates esimesest hooajast kaasa ka Riia Dinamo. Pärast Venemaa vägede sissetungi Ukrainasse lahkus Dinamo KHL-ist, mängis ühe hooaja Optibeti hokiliigas ning nüüdseks ei tegutse meeskond üldse. Tiimi omaniku Juris Savickise sõnul on meeskond lihtsalt varjusurmas, kirjutab Läti Delfi.

Kuid asja juures on suur aga. Lõviosa meeskonna eelarvest tuli ettevõttelt Gazprom ja nende seotud firmadelt. Veebruari keskel Peterburi ja Leningradi oblasti arbitraažikohus välja määruse, millega Dinamolt nõutakse välja 2,8 miljonit eurot.

Venemaa meedia rahaliste nõuete põhjuseid ei täpsustanud, lisaks pole ka Venemaa kohtu otsus Lätis täitmiseks kohustuslik. Dinamo 2022. aasta majandusaasta aruandest selgub, et ettevõtte käive oli üle 900 000 euro ning kahjum üle kolme miljoni.

Dinamo suurim osanik on Savickis, kellele kuulub 75%. osaktutest. Väiksema osalusega olid klubi taga Läti hokiliidu ja Läti Gaasi juht Aigars Kalvitis, ärimees Guntis Ravis ning Läti endine president Guntis Ulmanis.