Kaasanis toimuvad mängud avas Venemaa president Vladimir Putin ning ühe osalejariigini esitleti avamisel ka Eestit. Tulevikuspordialadest üks oli fügitaalne hoki (ühend sõnadest „füüsiline“ ja „digitaalne“) turniir, kus alguses võistkonnad võtsid mõõtu arvutimängus NHL 22 ja seejärel anti jääl kuuma 3 x 3 hokis. „Baltic Select“ koosseisu kuulusid Eesti passiga Tartu Välk 494 mängijad Vladimir Baskirov, Otar Sahokia ja Dmitri Kuznetsov, kellest viimane on esindanud ka koondist.

Delfi päris aru ka Tartu Välk 494 juhtkonnalt, et kuidas need asjad nüüd nii läksid.

„Tartu Välk 494 viimane mäng toimus selle aasta 10. veebruaril ning järgmine mäng toimub 2. märtsil, mistõttu oli treener otsustanud vahepealsel perioodil teha kahenädalase treeningpuhkuse. Kuna Tartu Välk 494 ei ole professionaalne hokimeeskond, ei kontrolli me kuidagi moodi mängijate vaba aega,“ vastas Tartu Välk 494 juhtkond kirjalikult.

„Tartu Välk 494 meeskond ei olnud kursis asjaoluga, et mõned mängijad olid otsustanud antud turniiril osaleda ning kuulsime sellest esimest korda Rus.Postimees ajakirjaniku käest. Meil puudus informatsioon, kes Tartu Välk 494 mängijatest, või millises koosseisus üldse sellel turniiril osales.

Tartu Välk 494 meeskond taunib täielikult mängijate sellist otsust osaleda antud turniiril Venemaal,“ võtsid nad juhtunu kokku.