Lufthansa lennufirma töötajate streik lõppes küll kolmapäeva hommikul, aga massiliselt tühistatud lendude tõttu läksid ka paljud kolmapäevaõhtused lennud nihkesse. Eesti aja järgi kell 18.05 väljuma pidanud Tallinn-Frankfurti õhulind läks teele enam kui tunniajase hilinemisega.

Seega jäi koondis Frankfurt-Skopje lennust maha ja ööseks tuleb jääda Frankfurdis asuvasse hotelli.

„Arvan, et see oli streigi järelmõju. Ümberbroneerimisi oli nii palju ja hoidsime reisikorraldajaga kogu aeg olukorral silma peal. Alguses oli hilinemine 15 minutit, siis juba 50,“ rääkis Eesti koondise mänedžer Raido Roos.

Skopje lennule jõudmisest jäi puudu umbes 20-25 minutit. Saatuse nöögina oli Frankfurt-Skopje üks väheseid Lufthansa lende, mis väljus õigeaegselt. Pealegi pole Eesti koondis nähtavasti nii prominentne, et Lufthansa hakanuks korvpallureid ja treenereid ära ootama.

„Suure tõenäosusega oli Skopje lend piisavalt täis, et nad ei hakanud 25 inimese pärast ootama. Kuigi Lufthansa ütles meile, et suure tõenäosusega nad ootavad ikkagi ära. Ütleme nii, et Lufthansa on aja jooksul nr. 1 lennufirmast kukkunud allapoole. Aga Skopjesse on üsna keeruline teiste variantidega lennata. Vaatasime ka Turkish Airlinesi, aga ka sellega oleksime pidanud kuskil öö veetma,“ selgitas Roos.

Neljapäeva hommikuks planeeritud treeningkord jääb seega ära. Uus lend Skopjesse väljub Frankfurdist kohaliku aja järgi kell 12.05. Sihtkohta jõutakse kella 14 paiku, õhtune trenn on Skopjes kavas pärast kella 17.

„Ei ole hullu. Mis algab s*tasti, võib lõppeda hästi. Kui neljapäevane lend läheb hästi, saab õhtul korraliku trenni teha,“ märkis Roos.

Põhja-Makedoonia - Eesti EM-valikmäng algab reedel Eesti aja järgi kell 20.