„Asusin tõesti mängima Jaapani B-liiga meeskonnas nimega Yokohama Excellence. Siiani olen mänginud ainult kahes kohtumises, kuid võin öelda, et minu arvates on siin korvpall kiirem kui Eestis. Euroopas on korvpall taktikalisem, kuid siin peab jooksma kiiremini ja langetama otsuseid ka kordades kiiremini,“ kirjeldas Kovalov Jaapani liiga korvpalli Viimsi klubi pressiteate vahendusel.

Kuidas ta ennast uues keskkonnas ja uues meeskonnas tunneb? Tunnen end suurepäraselt, meeskond võttis mind väga hästi vastu. Astusin kohe treeningprotsessi, mis minu arvates polnud halb. Sageli võtab uue meeskonnaga kohanemine aega, kuid siin, nagu Viimsis, polnud sellega probleeme, sest klubil on suurepärased treenerid ja head mängijad, kes aitasid sellele suuresti kaasa,“ märkis ukrainlane.

Ainus probleem oli Kovalovi jaoks alguses ajavahega kohanemine.

„Esimese nädala alguses oli paar probleemi ajavööndiga seoses, siin on võrreldes Eestiga 7-tunnine ajavahe, ja esimestel päevadel läksin kohaliku aja järgi magama kell 7-8 õhtul.“

„Olen tänulik Viimsile ja meeskonnale selle eest, et nad andsid mulle võimaluse areneda nii mängija kui isiksusena,“ saatis Kovalov tänusõnad oma endisele koduklubile.

26-aastane ja 202 cm pikkune Ukraina ääremängija oli tänavu Viimsi resultatiivseim korvpallur. Ta kogus Eesti-Läti ühisliigas 19 kohtumisega keskmiselt 18,3 punkti ja 9,3 lauapalli.