Esimene kirjalik kaebus Levandi kohta laekus EADSE-le vahetult enne jõule.

ERR-ile teadaolevalt puudutavad nii mõnedki juhtumid 12 aastat Levandi käe all treeninud Eva-Lotta Kiibust. EADSE-le esitatud avalduses on kirjas, et olümpiahooaja alguses suurendas Levandi Kiibuse treeningkoormust ning uisutaja jalad ei pidanud sellele vastu, tekkis kõõlusepõletik ja närvikahjustused, mida pärast olümpiat opereeriti.

„Asi läks ikka nii hulluks, et kümme päeva enne Pekingi olümpiat Anna sülitas trennis pärast ebaõnnestunud hüpet talle peale, viskas teda uiskudega, tuli lähedale näo juurde ja lõi lähedalt näost napilt mööda vastu pleksiklaasi,“ rääkis anonüümseks jääda soovinud ema ERR-ile.

Ta jätkas: „Tema puhul on tavaline kasutada lapsi treenides sõnu daun, debiilik, printsess – seda siis irooniaga.“

Levandi oli süüdistustest šokeeritud ja pidas neid absurdseks, et tunnistas, et pole treenerina veatu. „Kui olen mõjunud oma treeneritööd tehes liiga karmina või kui keegi on tundnud ebaõiglust või – hullem veel – pidanud minu sõnu pahatahtlikkuseks –, siis mul on selle pärast väga kahju,“ kirjutas Levandi „Pealtnägijale“.

Rahvusringhääling on rääkinud ka paljude Levandi endiste õpilaste ja nende pereliikmetega ning ka treeneritega. Kõikide jutust koorub välja sarnane muster: uisutajad lahkuvad Levandi hoole alt vaimselt või füüsiliselt kannatanuna, peamiselt siirdutakse teiste treenerite juurde, aga mitmel juhul lõpetatakse karjäär sootuks.

Jaga
Kommentaarid