Kaks aastat tagasi Pekingis teatesõidus olümpiavõitjaks tulnud Brorssoni karjääri viimane tiitlivõistluse sõit oli eelmisel pühapäeval MM-i ühisstardis, kus ta sai 21. koha.

„Tundub peaaegu sürreaalne seda valjusti öelda, kuid olen tundnud, et pean sellest arusaamiseks selle ka ise valjusti välja ütlema. Aga aeg on kätte jõudnud. Tunnen, et mul on olnud nii pikk ja hea karjäär. On aeg minna oma teed,“ lausus rootslanna, vahendab Aftonbladet.

„Aga see on täiesti minu enda otsus. Lahkun spordist rõõmuga, kurbust pole. Kuigi ma ei pruukinud kõiki oma sportlikke eesmärke saavutada, tunnen, et olen sellest spordialast palju rohkem võitnud. See on mulle tõesti kõik andnud. Olen saanud täiesti uue perekonna, oma parimad sõbrad ja õppinud enda kohta nii mõndagi. Olen leidnud oma elu armastuse (Vallaren Gustav Larsson). Ma ei saa sellelt spordialalt rohkemat nõuda,“ rääkis Brorsson.

Märtsis 34-aastaseks saav rootslanna lisas, et mõlgutas loobumismõtteid juba aasta tagasi.

„Selliseid mõtted hiilisid ligi juba eelmisel hooajal, aga siis ma tundsin, et ei läinud nii, nagu oleksin tahtnud. Toona otsustasin, et tahan seda uuesti proovida,“ lisas ta.

Lisaks Pekingi olümpiakullale on Brorssoni auhinnakollektsioonis ka olümpiahõbe ja MM-hõbe, mille ta võitis samuti teatesõitudes. MK-sarjas saavutas ta kaks individuaalset poodiumikohta. Neist ühe sel hooajal Ruhpoldingu sprindis.