Vaata, mida rääkisid lõbusas tujus rahvasportlased enne startipauku:

Maratoni esimeses teeninduspunktis pakuti suusasõpradele nii keelekastet ja suupisteid kui ka võimalust suuski hooldada. Kui mõni haaras kiirelt joogi ja tormas rajale tagasi, siis leidus ka neid, kes pikemalt peatusid ja lõbusalt muljetasid.

Kusjuures kohal oli ka vabariigi president Alar Karis, kes tervitas joogipunktis suustajaid ja aitas muuhulgas ka vabatahtlikke.

Enne Matu teeninduspunkti jõudmist pidid suusasõbrad üle elama ka kurikuulsa laskumise. Nii mõnigi võttis jäistel laskumistel suusad jalast ja jalutas turvalisuse huvides mäest alla. Samas oli ka hulgaliselt neid, kes üritasid end kuidagi laskumisest alla libistada.

Ühe mehe jaoks läks aga laskumine sedavõrd õnnetult, et maandus suuskadega jões. Vaatamata vahejuhtumile otsustas ta maratoni siiski lõpuni sõita. Hiljem õnnestus Delfil asjaosalisega ka juttu puhuda.

Üldarvestuses võidutses teist aastat järjest Henri Roos, kes edestas lõpusirgel Marko Kilpi ja Lauri Lepistöt.

Endine laskesuusataja Kalev Ermits ületas finišijoone seitsmendana. Finiši järel asus ta koheselt kodu poole liikuma, et jõuda õigeks ajaks teleri ette ning elada kaasa abikaasa Regina Ermitsale, kes saavutas päev varem laskesuusatamise MM-i naiste teatesõidus neljanda koha.

Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk pajatas võistluse järel juubelimaratoni eripäradest, millest tähtsaim oli ilmselt esmakordselt toimunud fluorikontroll. Hiljem selgus, et stardis testiti 38 paari suuski ning vaid ühe osaleja suusad osutusid illegaalseks. Finišis aga rikkumisi ei täheldatud.

Juubelimaratoni programm algas tegelikult juba laupäeval vabatehnika-, vintage-, ja teatesõitudega.