Kahekordne olümpiavõitja Sadulajev ei saanud esimese taotluse järel Rumeenia viisat. Tema enda sõnul tegi ta uue avalduse teise riigi kaudu, kus talle antigi viisa. Bukaresti lennujaamas otsustati aga, et viisa pole kehtiv, vahendab Iltalehti.

„Võtsime ühendust Euroopa meistrivõistlusi korraldava organiga, kuid nad olid jõuetud. Võimud suhtusid Abdulrašidi viisasse kahtlustavalt, kuid asjas on väike veidrus. Enne Rumeeniasse jõudmist viibis Sadulajev juba Hispaanias Schengeni alal, kust ta lendas Bukaresti. Hispaanias ei küsitud temalt midagi,“ ütles Venemaa maadlusföderatsiooni juht Mihhail Mamiašvili Match TV-le.

„Püüdsime kaks ja pool tundi seda probleemi lahendada. Meil olid mängude korraldaja käest vajalikud dokumendid olemas, aga need ei aidanud. Nad ei lasknud teda Rumeeniasse ja nüüd naaseb Abdulrašid Venemaale,“ lisas Mamiašvili.

Dagestanist pärit Sadulajevil on veel võimalik Pariisi olümpia pääset jahtida kahel võistlusel - aprillis Bakuus ja mais Istanbulis.

Varem on välismeedias kirjutatud, et nii 2016. kui 2021. aasta olümpial kuldmedali võitnud Sadulajev oli üks Venemaa spordikuulsustest, kes seisis Lužniki staadionil peetud sõjapropaganda üritusel Venemaa presidendi Vladimir Putini taga.

Jaga
Kommentaarid