Rastorgujevs läbis kõik neli tiiru eksimusteta, kaotades kuldmedali võitnud Johannes Thingnes Böle 15,1 sekundiga. Pronksmedali sai kaela prantslane Quentin Fillon Maillet.

Rastorgujevsist sai teine Läti laskesuusataja, kes on MM-il medalile sõitnud. Varasemalt on lõunanaabritest poodiumile pääsenud vaid Ilmārs Bricis, kes teenis 2001. aastal individuaaldistantsil ja neli aastat hiljem sprindis hõbeda.

„Selles sõidus juhtus kõike. Olin täna suurepäraselt valmis. Peamine ülesanne oli laskmine,“ rääkis Rastorgujevs võistluse järel kodumaa meediale. „Kui soovid konkurentsis olla, siis tuleb tabada. Valikuid pole.“

Lätlane tänas hooldemeeskonda, kes tegi terve MM-i vältel laitmatut tööd. „See oli midagi fantastilist. Suusad libisesid suurepäraselt ja tundsin end rajal imeliselt,“ jätkas ta.

35-aastane Rastorgujevs on varasemalt tulnud poodiumile nii Euroopa meistrivõistlustel kui MK-sarjas, kuid MM-i medal tema auhinnakapist puudus. „See oli mu karjääris üks eesmärk – nüüd on see täidetud,“ rõhutas ta.