Katsuta, kes karjääri jooksul noppinud kolm kolmandat kohta, vähendas 9. katsega kaotusseisu liider Esapekka Lappile (Hyundai) vaid 0,9 sekundile, kuid järgmisel katsel sai tema uhke sõit kurva lõpu.

Kiires kurvis lasi jaapanlane auto pisut käest ära ja kihutas lumevalli, mis ta kiirelt endasse tõmbas. Nagu lumerallide puhul öeldakse, võivad vallid olla nii su sõbrad kui ka vaenlased - Katsuta puhul rakendus viimane stsenaarium.

Katsuta ja kaardilugeja Aaron Johnston üritasid masinat välja kaevata, kuid tulutult.

„Mul on Takast väga kahju. Tal oli siin juba eelmisel aastal hea kiirus ning sel aastal võibolla veel paremgi. Väga kurb, aga selliseid asju võib juhtuda. Vallid on su sõbrad senikaua, kuni sa neid liiga palju ei kasuta,“ rääkis katse finišis Lappi, kelle edu lähima jälitaja ees on juba üle pooleteist minuti.

Katsuta katkestamise järel tõusis teiseks Adrien Fourmaux (Ford), kes püüab oma elu esimest poodiumikohta.

Meenutame, et uue punktisüsteemi järgi läheb ralli lõppjärjestus lukku juba laupäevase võistluspäeva järel. Et koht ka kinnistada, tuleb pühapäeval ka auto finišisse tuua. Samas on pühapäeval lauas veel 12 punkti (7 päeva võidu ja 5 punktikatse võidu eest), nii et tasakaalu turvalise ja kiire sõidu vahel on sõitjatel väga keeruline leida.