Regina Ermits tegi suurepärase avavahetuse ning sai ühe varupadruniga kümme märki alla. Neljandat sõiduaega näidanud Regina lõpetas vahetuse kolmandal kohal, kaotust liider Prantsusmaale oli 21 sekundit.

Tuuli Tomingas sai lamadestiirus viie lasuga märgid alla ja tõstis Eesti liidriks! Senine liider Prantsusmaa pidi minema trahviringile. Püstitiirus hoidis Tomingas Eesti esikohal, kui sai kahe varuga märgid alla. Vahetuse lõpuks juhtis meie naiskond teisel kohal sõitnud Norra ees 19 sekundiga.

Susan Külm tegi samuti suurepärase vahetuse, kui vajas mõlemas tiirus ühte varupadrunit ja sai märgid alla. Vahetuse lõpuks oli Eesti kolmandal kohal. Liidriks tõusnud Prantsusmaa oli meist 28 sekundi kaugusel.

Meie ankrunaine Johanna Talihärm vajas lamadestiirus kolme varu, sai märgid alla ning hoidis meid kolmandal kohal, kuid Saksamaa oli kohe meie kannule tõusnud. Püstitiirus pidi Talihärm samuti ära kasutama kõik varupadrunid ning me olime langenud neljandaks, vahe Saksamaaga oli 20 sekundit.

Talihärm tõigi Eesti finišisse ajaloolisel neljandal kohal. Kulla võitis Prantsusmaa, hõbeda sai Rootsi ja pronksi Saksamaa. Eesti jäi lõpuks medalist 26 sekundi kaugusele.

Suurtel tiitlivõistlustel oli Eesti naiskond enne tänast teatesõidus saavutanud parimal juhul üheksanda koha. See koht pärines juba 1992. aasta Albertville’i olümpiamängudelt. Toona sõideti teadet veel kolmekesi, tiimi kuulusid Jelena Vsivtseva, Eveli Peterson ja Krista Lepik.

Mullusel Oberhofi MM-il said Ermits, Tomingas, Külm ja Talihärm nelja trahviringi kiuste kümnenda koha.

Kõik neli naist kindlustasid endale saavutusega koha kaheks aastaks EOK Team Estonia programmis ja B-taseme toetuse ehk 1600 eurot kuus palgaraha, 1650 eurot kuus ettevalmistustoetust, lisaks 1400 eurot kuus ka igaühe treenerile. Seni sai sarnast toetust ainsana Tomingas tänu mullusele kuuendale kohale MMi individuaaldistantsil.

Lõpptulemused

Meestest võidutses Rootsi

Meeste teatesõidu võitis Rootsi meeskond Norra ja Prantsusmaa ees. Norra ankrumees Vetle Sjaastad Christiansen juhtis seejuures viimase püstitiiru eel Sebastian Samuelssoni ees veel minutiga, kuid oskas siis koguni kolm trahviringi teenida. Samuelsson edestas finišijoonel Christianseni 11,8 sekundiga. Pronksi sai Prantsusmaa (+12,8).

Vägeva avavahetuse tegi meie poolel Rene Zahkna, kes lõpetas lausa esimesena! Paraku sai Kristo Siimer seejärel mõlemas lasketiirus kaks trahviringi ning me kukkusime 22. kohale.

Meie nelik, kuhu kuulusid ka 18-aastane Jakob Kulbin ja Raido Ränkel, kes käis püstitiiru järel ühel trahviringil, sai lõpuks 17. koha (+4.49).

Meeste sõidu galerii:

Otseblogi: