Põhivõistluse avavoorus kandus Aigro hüpe 124 meetrini, mis andis 99,5 punkti ja 50 sportlase konkurentsis pääses eestlane teise vooru paremuselt 16. tulemusega.

Aigro teise vooru hüpe (124,5 m; 113,9 p) oli samuti hea ning kahe hüppe kogusumma (213,4 punkti) tõi talle 18. koha.

Kodumäel oli võistlustules ka 51-aastane Noriaki Kasai, kes jõudis 28-ndana teise vooru. Kasai teine hüpe paraku ebaõnnestus, aga 30. koha abil avas ta siiski MK-sarjas punktiarve.

Vaata Kasai esimese vooru hüpet (117 m, 90,6 p):

Kasai jaoks oli tegemist MK-sarjas 570. MK-sarja põhivõistlusega. Jaapanlase debüütvõistlus leidis aset juba 1988. aastal.

Kasai on võitnud kolm olümpiamedalit, neist kaks hõbedat ja ühe pronksi. Kuulus jaapanlane on ühtlasi ainuke sportlane, kes on võistelnud koguni kaheksal taliolümpial. Maailmameistrivõistlustelt on ta saavutanud kaks hõbedat ja viis pronksi, 1992. aasta lennumäe MMilt võitis ta kuldmedali.

Sapporo MK-etapi võitis austerlane Stefan Kraft, kes edestas jaapanlast Ryoyu Kobayashit 0,4 ning sakslast Andreas Wellingeri 6,1 punktiga.

„Olen tänase päevaga rahul! Kaks üpris sarnast hüpet ja ärakukkumist polnud. Loodetavasti pakub edasine hooaeg samasugust stabiilsust nagu praegu ning et suudan hüpata veelgi kõrgemasse mängu!“ rääkis Aigro pärast võistlust.

Ning Kasai osas jätkus eestlasel mõistagi vaid kiidusõnu: „Tundub, et Noriaki puhul kehtib reegel, et kui kunagi rattasõidu ära õpid, siis oskad vändata kogu elu. Super mees, ei ole isegi sõnu!“