Kohtumine türklaste Eternal Fire’i vastu algas pingeliselt, kui esimeses Overpassil peetud mängus oli võitja selgitamiseks vaja kahte lisaaega, mille järel tuli võitjana välja maailma parim meeskond FaZe seisuga 19:17, kelle parimaks mängijaks oli esimeses mängus just eestlane ropz.

Teine mäng osutus palju ühekülgsemaks ning FaZe võttis mugava 13:5 võidu ja tagas endale koha kuu pärast algava Major turniiril. Samuti kindlustas koha suurvõistlusel Natus Vincere, kes alistas täna Eternal Fire’i vastu mängiva BetBoomi 2:1.

Kohtumise eel:

Rumeenia pealinnas Bukarestis peetaval lõppkvalifikatsioonil mängib 32 meeskonda, kes on jagatud kahte gruppi. Kolmapäeval alanud A grupis on võistlustules ka eestlane Robin „ropz“ Kool, kelle meeskond FaZe Clan on hetkel maailma ränkingutabeli liider.

Kvalifikatsioon algas FaZe’i jaoks edukalt, kui kolmapäeval võideti mõlemad peetud mängud. Venelaste 9 Pandas alistati 13:6 ning möödunud nädalal Katowice turniiri poolfinaalides mänginud Falcons 13:7. Kaks võitu tähendas, et järgmisel päeval tuli vastamisi minna samuti võitmatuna püsinud maailma viienda meeskonna G2 vastu. FaZe kaotas kohtumise 0:2 (8:13, 9:13) ning läheb seetõttu vastamisi türklaste Eternal Fire’iga.

G2 tagas kolme järjestikuse võiduga edasipääsu Majorile, kus on lisaks neile juba koha kindlustanud Virtus.pro ning Hispaania meeskond KOI.

FaZe vajab edasipääsuks veel üht võitu. Selleks on kaks võimalust, millest esimene avaneb juba täna kell 15.40 alanud mängus Eternal Fire’i vastu. Juhul kui tänane mäng kaotatakse, on viimane võimalus laupäeval. Kui FaZe peaks mõlemad mängud kaotama, peavad mehed mängima 23. ja 24. veebruaril toimuvas Last Chance Qualifieris.

Tänast kohtumist saab vaadata siit: