Rahasumma nõudmise põhjuseks olid klubi peatreeneri Gert Kullamäe väljaütlemised Delfi taskuhäälingus „Pihtas põhjas“. Endist korvpallurit ajasid endast välja 30. jaanuaril toimunud Pärnu ja Kalev/Cramo vahelist mängu vilistanud kohtunikud, kes määrasid lõpusekunditel Kregor Hermeti vastu vea. Selle asemel, et kohtumine läinuks lisaajale, kirjutas pealinnaklubi tabelisse magusa 78:77 võidu.

Kullamäe kommenteeris taskuhäälingus otsustavaks saanud vilet iroonilisel toonil mitmed minutid. Kuna komisjon oli seoses eelmise aasta lõpus toimunud Pärnu ja Riia Zelli vahelisel duellil järel meedias avaldatuga saatnud Sadamale ametliku hoiatuse, võeti sel korral kasutusele karmimad meetmed.

Vaata, mida Kullamäe saates rääkis:

Kärp rääkis Delfile, et tal on äärmiselt keeruline 1000 euro suurust trahvi alla neelata. „Meile on tehtud kohtutavat ülekohut. See on nii absurdne otsus ja summa meie liiga mõistes. Olen lihtsalt nõutu... Meil üks hea tuttav tegi väikese arvutuse, et võrreldes Euroliiga trahvidega peaks meie trahv olema 62 eurot,“ viitas Kärp sellele, et hiljuti kasseeriti Tel-Avivi Maccabi tagamängijalt Wade Baldwinilt saranase rikkumise eest 3500 eurot.