Norra suursaadik Marius Dirdal meenutas oma volikirjade üleandmist president Alar Karisele aasta tagasi, mil president julgustas teda Tartu Maratonist osa võtma. „Tartu Maratoni 50. juubel on suurepärane võimalus sellest suursündmusest osa saada ja nii otsustasimegi koos saatkonna asejuhiga selle ette võtta,“ suursaadik.

Murdmaasuusatamine on Norras populaarne spordiala ja paljud norralased osalevad talvehooaja jooksul mitmetel võistlustel, sealhulgas ka Norra oma suusamaratonil, kuulsal Birkebeinerrennetil. Suursaadik tõdeb, et ta ise ei ole suusavõistlustel osalenud peale lapsepõlve. „Ma olen pigem viinud oma pere nädalavahetusel suusatama ning võtnud traditsiooniliselt kaasa apelsinid ja Kvikk Lunsj šokolaadi. Või on kaasa võetud hoopis lõkkepuud, et keset lund tule peal lõunat valmistada,“ lisas suursaadik. „Niimoodi saab veeta ka talvel õues terve päeva.“

Mõlema Norra diplomaadi jaoks on Tartu Maraton esmakordne elamus suurest suusavõistlusest. „Nagu enamik norralasi, olen ma suusatanud palju oma elus. Minu eesmärgiks Tartu Maratonil on lihtsalt finišisse jõuda ja nautida suusatamist,“ ütles suursaadik. „See saab olema vahva ja see on väga hea viis tähistada Eesti suurepärast suusamaratonide traditsiooni. Lisaks saame tähistada suusatamist ja vabas õhus liikumist üldiselt,“ rõhutas suursaadik.

Ka saatkonna asejuht Isabel Kemp loodab võistlust nautida. „See on väga hea viis loodusesse minna ja panna oma jaksu proovile keset imelist Lõuna-Eesti loodust,“ ütles Isabel Kemp.

„Me õnnitleme Tartu Maratoni 50.juubeli puhul ja soovime kõigile kaasvõistlejatele palju edu,“ ütlesid kaks Norra diplomaati.