Selle tulemusega tegi ta ühtlasi ka ajalugu, sest varasemalt ei ole ükski Eesti ujuja MM-il nii kõrget kohta saavutanud.

24-aastane ujuja oli terve distantsi vältel medalimängus ning lõpetas distantsi uut Eesti rekordit märkiva ajaga 1.55,48, mis andis tihedas konkurentsis viienda koha.

„Ujuda MM-i finaalis elu parim tulemus, ei saa rohkem tahta,“ rääkis Zirk peale finaalujumist. „Võrreldes poolfinaaliga olin esimene 100m tunduvalt kiirem, mis ei olnud taktikaliselt planeeritud, kuid läksin võitlema ja kokkuvõttes olen koha üle väga õnnelik.“

Kuldmedali teenis jaapanlane Tomoru Honda ajaga 1.53,88, kellele järgnesid Alberto Razzetti (1.54,65) ja Martin Espernberger (1.55,16). Zirki ette mahtus veel poolakas Micha Chmielewski (1.55,36).

Zirk tunnistab, et kogu MM on olnud nagu üks korralik Hollywoodi film. „Siin Dohas on olnud kõike – naeru, pisaraid ja kõik muu mis sinna vahele jääb,“ muigab Tartust pärit spordimees.

„Nüüd tõmban paar päeva hinge ja veedan aega perega ning seejärel ootab mind märtsikuus kõrgmäestikulaager USA-s ning pikem fookus on kindlasti olla veelgi teravam Pariisi olümpiamängudel.“