1. peatükk: Eesti esimene kettagolfiturniir

Eesti esimene discgolf’i-turniir oli 2002. aastal kahe tuttava korraldatud 1st Annual William Vesilind Disc Golf Invitational. Tänu kontaktidele ja kaubikutäiele õllele meelitati kohale Soome ja Rootsi tippmängijad, eestlastel polnud sel ajal alast veel suurt aimugi.

Ott Rätsep (üks Eesti esimese discgolf’i-turniiri korraldajaid): Meie peretuttavad tõid kunagi USA-st taldrikud ja lapsena niisama loopisin neid. Kuid ühel hetkel tuli Eestisse Ühendriikides elanud William [Vesilind], kellega meie perekonnad olid omavahel mitu põlvkonda suhelnud. William kolis vanavanemate majja Piritale, aitasin tal sisse elada ja võtsin ta ettevõtluskonsultatsioonifirmasse tööle.

Kuna ta oli USA-s discgolf’i mänginud, hakkas mõte kerima, et võiksime mängu Eestisse tuua. William lõi kontakti põhjanaabrite discgolf’i-legendi Seppo Niemineniga ja käis seal võistlustel. Seppo oli selline Spede Pasaneni tüüpi vend, kes oli meist vanem, aga Las Vegases kunagi Elvisega ja kuskil mujal USA presidendiga kokku saanud. Neid pulle lugusid oli tal metsikult.

William Vesilind (üks Eesti esimese discgolf’i-turniiri korraldajaid): Kasvasin üles Virginia osariigis Fairfaxis, kus oli metsa sees järve kaldal väike rada. Et vanematest eemale saada, siis sõpradega mõnikord harva mängisime, aga mitte kuigi tõsiselt. Regulaarselt hakkasin alles pärast Euroopasse kolimist mängima. Eestisse jõudes võtsin ühendust Suomenlinnas endanimelist turniiri korraldanud Seppo Niemineniga, kellelt esialgu rentisin ühe tema valmistatud korvi ja hiljem ostsin üheksa korvi hinnaga 200 dollarit tükk. Need korvid olid mul pikalt alles, aga mõned aastad tagasi müüsin need erakollektsionäärile.