Eesti ja Šveitsi koondised on varasemalt kohtunud neljal korral, viimati 2015. aastal A. Le Coq Arenal. Senistes mängudes on Eesti pidanud tunnistama vastaste paremust. Šveitsi koondis asub FIFA edetabelis 18. positsioonil ja on kindlustanud koha suvisel Euroopa meistrivõistlustel finaalturniiril.

Enne seda ootab Eesti meeste koondist märtsikuistel mängudel ees võimalus pääseda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, kui 21. märtsil kohtutakse poolfinaalis Poolaga ja edu korral 26. märtsil toimuvas finaalis Soome või Walesiga. Igal juhul ootab koondist märtsis ees kaks kohtumist, sest meeskondade kokkuleppel peavad 26. märtsil omavahelise maavõistluse ka esimeste mängude kaotajad.

Juunis võõrustab Eesti Balti turniiri poolfinaali, kus minnakse vastamisi Fääri saartega. Poolfinaalide tulemusest sõltub Eesti koondise turniiri teise mängu toimumispaik: kui vastaseks osutub Läti, mängitakse kodumaal, Leeduga minnakse aga vastamisi võõrsil.

Sügisel saab alguse uus UEFA Rahvuste liiga hooaeg, kus Eesti võistleb C-liigas ühes alagrupis Rootsi, Aserbaidžaani ja Slovakkiaga.