Kui nädalavahetusel samas kohas toimunud vabatehnikasprindis sai Mariel Merlii Pulles MK-karjääri parima 21. koha, siis teisipäevase klassikasprindi kvalifikatsioonis oli 25-aastane eestlanna 37. Veerandfinaalist ehk 30 sekka jõudmisest jäi ta kahe sekundi kaugusele.

Sprintide valitsemist jätkas 24-aastane rootslanna Linn Svahn, kes vägeva soolosõiduga konkurentidele võimalust ei andnud. Viimasest kuuest MK-sprindist viis võitnud Svahnile järgnesid teisipäeval norralanna Kristine Stavaas Skistad (+2.13) ja koondisekaaslane Jonna Sundling (+2,13).

Ka kaks startinud Eesti meest jäid veerandfinaalist kaugele, sest Alvar Johannes Alev oli 44. ja Christopher Kalev 57. Kolmanda järjestikuse MK-sprindi võitis norralane Johannes Hösflot Kläbo, kellele finaalis järgnesid prantslane Richard Jouve (+0,47) ja koondisekaaslane Erik Valnes (+0,63).

Maailma parimad murdmaasuusatajad jäävad Põhja-Ameerikasse, sest sel nädalavahetusel võtavad nad USA-s Minneapolises mõõtu vabatehnikas toimuvas 10 km sõidus ja sprindis.