Bö võttis täna käesoleva MMi teise kuldmedali. Ta tegi nelja tiiru peale ühe möödalasu ning edestas hõbeda saanud oma vanemat venda Tarjei Bö`d 58,9 sekundiga.

Pronksi võitis sakslane Benedikt Doll, kes kaotas võitjale juba minuti ja 53 sekundiga. Kõik esikolmiku mehed tegid ühe möödalasu.

Siimer läbis kolm esimest tiiru puhaste paberitega ning jättis viimases tiirus üles eelviimase märgi. Ta kaotas võitjale 4.51 ja saavutas 14. koha. Viis sekundit kiirem aeg oleks eestlase tõstnud juba esitosinasse.

„Mul on nii hea emotsioon praegu! Olen juba mitu korda õnnest nutnud. Ma võtsin täna rahulikult. Terve aeg oli mõnusalt tugev tunne, sain oma sõitu teha,“ sõnas õnnelik Siimer sõidu järel ERRile.

Viimase tiiru kohta, kus tuli tema ainus trahv, ütles Siimer: „Tegelikult oli rahulik, sest terve tiiru osa oli aeg asi kontrolli alla saada, hingamine normaliseerida. Ja siis mitte neid rumalaid vigu teha, nagu tavaliselt teen, et lähen rütmiga kaasa ja siis tulevad vead. Võtsin ühe lasu korraga ja nii ta läks.“

24-aastane Siimer polnud enne tänast MK-sarjas isegi punktikohale jõudnud.

Teisi eestlasi vedas täna alt laskmine. Rene Zahkna sai nelja trahviga 40. koha (+6.56) ja viimases tiirus lausa neli märki üles jätnud Raido Ränkel seitsme trahviga 78. koha (+10.36).

Lätlane Andrejs Rastorgujevs oli täna koguni neljas. Ta jäi kahe trahvi juures medalist 57 sekundi kaugusele. Viies ja kuues olid prantslased Emiline Jacquelin (1 trahv; +3.03) ja Quentin Fillon Maillet (3; +3.16).

Otseblogi: