24-aastane Zirk startis teises poolfinaalis, kus ta läbis 200m liblikujumise distantsi ajaga 1.55,64, mis viis ta paremuselt viienda ajaga homme õhtul peetavasse finaali. Hommikul ujutud rahvusrekordile jäi ta alla vaid 0,06 sekundiga.

„Täiesti uskumatu päev,“ sõnas Zirk peale ujumist. „Hommikune tulemus tekitas väga palju emotsioone ning päeval oli keeruline isegi lõunauinakut teha. Aga uskusin enne poolfinaali, et kui suudan ujuda sarnase aja nagu hommikul, siis peaksin finaali murdma ja nii ka läks.“

Poolfinaalide kiireim oli Itaaliat esindav Alberto Razzetti ajaga 1.55,09, viimasena finaali viis aeg 1.56,04. Poolakas Krzysztof Chmielewski oli küll eelujumiste nobedaim, kuid diskvalifitseeriti vale pöörde tõttu.

Homse ajaloolise finaali eel Zirk pinget ei tunne.

„Miinimumeesmärk oli end poolfinaali ujuda, aga selle finaali ja ajaga olen kõik oma ootused juba ületanud,“ märkis rõõmsameelne eestlane, kes tunamullu saavutas samal alal 11. koha.

„Finaalis võib kõike juhtuda, aga saan kontrollida ainult seda mida mina teen, seega üritan tehniliselt asju kontrolli all hoida ning nautida MM-i finaali.“

Meeste 200m liblikujumise finaal ujutakse sõbrapäeva õhtul kell 18:53.

MM-i või olümpiafinaalis on läbi ajaloo ujunud vaid kaks Eesti meesujujat. Esimesena sai sellega hakkama Veiko Siimar saavutades 1960. aasta Rooma olümpial 100m seliliujumises 8. koha. 1980. aasta Moskva olümpial teenis Ivar Stukolkin 400m vabaujumises pronksmedali.