Kiptumi isa Samson Cheruiyot rääkis Keenia telekanalile Citizen TV, et neli päeva enne õnnetust otsis Kiptumi taga üks neljaliikmeline seltskond, vahendab Daily Mail.

„Nad käisid Kiptumi otsimas, kuid keeldusid end tuvastamast. Ma palusin neil dokumenti näidata, aga nad otsustasid lahkuda,“ ütles isa. „See oli neljaliikmeline seltskond.“

Cheruiyot rääkis pojaga viimati pühapäeval. Kiptumi surmast kuulis ta aga alles uudiste vahendusel.

„Sain teada, et mu poeg on surnud, kui vaatasin uudiseid. Läksin ka sündmuspaigale, aga politsei oli tema surnukeha juba Eldoreti viinud,“ sõnas ta.

„Ta oli mulle öelnud, et keegi tuleb ja aitab meil maja ehitada. Ta ütles, et ta ise on nüüd vormis ja võib joosta aja 1:59. Ta oli mu ainus laps. Temast jäid maha meie emaga ja tema lapsed. Tema ema oli mõnda aega haige. Olen praegu äärmiselt kurb.“

Edela-Keenias juhtunud autoavariis, milles teisi sõidukeid ei osalenud, hukkus ka Kiptumi treener Gervais Hakizimana. Autos oli ka kolmas inimene, 32-aastane kaasreisija Sharon Chepkemoi, kes viidi Eldoreti haiglasse.

Esimeste seas õnnetuspaika jõudnud pealtnägija rääkis ajalehele Nation, et Kiptumi surnukeha leiti auto alt. Hakizamana lebas mäe peal ja oli veel elus.

Kiptum oli pühapäeval kell 23 juhtunud õnnetuse hetkel roolis. Ta kaotas masina üle kontrolli ning sõitis otsa suurele puule.