Christiansen võitis möödunud nädalavahetusel Nova Mestos toimuvatel maailmameistrivõistlustel pronksmedali nii sprindis kui ka jälitussõidus.

Jälitussõidu järel peetud auhinnatseremoonial said emotsioonid Christiansenist võitu ja ta puhkes nutma. Seda kahel põhjusel – ta kaotas oma vanaisa, kuid tundis edu üle rõõmu.

„Pisarad olid nii rõõmust kui ka kurbusest ja kõigest, mis sinna vahele jääb. Ma ei suutnud emotsioone endas enam hümni kõlades sees hoida,“ rääkis ta kodumaa meediale.

31-aastane laskesuusataja rääkis, et sai MM-i avastardi eel teada, et reedel lahkus siitilmast tema 97-aastane vanaisa.

„Isa helistas mulle ja teatas kurvast uudisest. Eelmisel aastal suri Oberhofi MM-i ajal minu vanaema... Nüüd oli käes vanaisa aeg. Me kõik sureme ükskord, kuid tunnen sellest hoolimata suurt kurbust,“ jätkas ta pisarsilmi.

Christianseni sõnul vaatas tema vanaisa kolmapäeval toimunud segateatesõitu, lootes näha enda lapselast võistlemas. Nova Mesto MM-i kahekordne pronksmedalist aga Norra kvartetti ei kuulunud.

„Ta ei saanud aru, miks ma ei sõida. Mu vanaisa elas viimased aastad hooldekodus, kus talle öeldi, et minu võistlust saab vaadata laupäeval... Seda aga ei juhtunud,“ lisas Christiansen.