27-aastane sportlane sai nii reedel kui laupäeval Tehvandil teise koha. Pühapäeval püsis ta viimase suusaringini samuti poodiumiheitluses, kuid seekord ta enam konkurente ületada ei suutnud.

Ülekaaluka esikoha saavutas taas Jarl Magnus Riiber, kes edestas finišis lähimaid jälitajaid ligi 40 sekundiga. Ülejäänud kaks poodiumikohta jagas omavahel kolmik Ilves, Stefan Rettenegger ja David Mach. Viimasel ringil pani Stefan Rettenegger uue käigu sisse ja kindlustas omale teise koha.

Üllatusmees Mach tõstis samuti tempot, millega Ilves enam kaasa ei jaksanud minna. Kolmandana lõpetanud Mach (+52,1) astus esimest korda MK-sarjas poodiumile, Ilves ületas finišijoone neljandana (+1.04,7).

„Viimane ring oli päris raske. Tõusu alguses pani Rettenegger uue käigu sisse. Seal püsisin veel kaasas, aga viimane tõus läks väga hapuks,“ rääkis Ilves Delfi videointervjuus. „Tundsin juba hommikul soojendusel, et keha on virvarri tõttu päris tühjaks jooksnud. Kokkuvõttes megahalb sõit polnud, aga tempot hoiti peal.“

Ilves tõdes, et ka suusk ei lipanud täna päris soovitud viisil. „Tundsin täna, et suusk tõusu peal võrreldes eelmiste päevadega absoluutselt ei töötanud,“ nentis ta.

Vaata videost, mida Ilves veel tänase võistluse, üldplaanis väga edukaks kulgenud nädalavahetuse ja ees ootavate etappide kohta rääkis.