Tehvandi HS97 mäel näitas võimu nii reedel kui laupäeval esikoha võtnud Jarl Magnus Riiber, kes 103-meetrise hüppega püstitas mäerekordi. Norralase järel läks suusarajale neljane gruppi, kus olid austerlane Stefan Rettenegger (99 meetrit, kaotust Riiberile 22 sekundit), kahel eelneval päeval teise koha saanud Kristjan Ilves (100,5m; +24), sakslane Thomas Mach (101,5m; +25) ja Thomas Rettenegger (97m; +26).

Riiber näitas võimu ka suusarajal ning ta võitis sel hooajal kümnenda järjestikuse etapi. Norralane edestas finišis austerlast Stefan Retteneggerit 39,8 ja sakslast David Machi 52,1 sekundiga. Sealjuures polnud 23-aastane Mach varem MK-sarjas jõudnud kaheksa parema sekka, vaid tema parimad oli mullu novembris Rukalt saadud kaks üheksandat kohta.

Kristjan Ilvesel Otepää MK-etapi kolmandal päeval suusarajal särtsu polnud. Kaks kilomeetrit enne finišit ei suutnud 27-aastane eestlane Retteneggeri ega Machi kiirendustele vastata, mistõttu sai ta igati tubli neljanda koha. Kaotust Riiberile kogunes 1.04,7.

„Tempo oli algusest peale väga kõva,“ lausus Ilves ETV otseülekandes. „Lumi oli pehmem ja suusad jäid sellistes oludes natuke jäigaks, sest nad vajus tõusudel veidi rohkem sisse ning sõita oli raskem. Oli tore nädalavahetus, kuid keha on praegu täiesti tühjaks pigistatud.“

Reedel ja laupäeval sai Ilves kodupubliku ees teise koha, kahevõistluse MK-sari jätkub märtsi alguses Soomes Lahtis.