Hüppevõistluse järel liidrikohta hoidnud Ilves läks suusarajale esimesena. Kiirelt sai kokku viisik Ilves, Jarl Magnus Riiber, vennad Thomas ja Stefan Rettenegger ning Johannes Lamparter. Viimasel suusaringil langes Thomas konkurentsist.

Viimasele Tehvandi laskumisele jõudis eesotsas kolmik Riiber, Lamparter ja Ilves. Finišisirgel jäid võidu eest heitlema Ilves ja Riiber, lõpuks tõmbas pikema õlekõrre ala valitseja Riiber, kes eestlast 0,4 sekundiga edestas. Lamparter pidi leppima kolmanda kohaga.

Ilves tunnistas võistluse järel, et oli keeruliste ilmaolude tõttu hüppevõistluse eel omajagu närvis. „Täna oli tunduvalt rohkem närvi sellepärast, et nägin olud võivad väga halvad tulla. Saan öelda, et tuli jällegi parem hüpe kui eile, sest olud olid tõesti väga rasked,“ rääkis Ilves videointervjuus. „Suutsin kindla hüppe teha ja imestan isegi, et kus kohast see kindlus on tulnud. See on veits müstika, aga tore, et ka müstilisi asju juhtub ja pole ainult halbade asjade poole kaldu.“

Suusasõidu ajal kalkuleeris kodupubliku lemmik pidevalt, kus positsioonil tuleb võidu nimel heitlemiseks rajal olla. „Kolmandal ringil nägin, et pikal laskumisel tuleb suusataja metsiku hooga tuulest välja, et parem on olla taga, võtta hoog ja minna siis ründama. Sain päris hea positsiooni, Jarli taga oli plaan olla ja see ka õnnestus,“ jutustas Ilves.

Finiši järel Ilves ja Riiber embasid üksteist. Mida konkurendid esimese asjana üksteisele ütlesid? „Jarl ütles, et sa oled kuradima kiire,“ muigas Ilves. „Mul on tegelikult hea meel. Panime taktika paika ka, et austerlaste jaoks sõit võimalikult raskeks teha. Plaan oli lasta neil rünnata kohtades, mis võimalikult palju energiat võtavad ja taktikaliselt see ka õnnestus.“

Vaata Delfi videost pikemalt, mida Ilves tänase võistluse ja seni ülieduka nädalavahetuse kohta rääkis ning mis sõnumi ta tuhandetele kohale tulnud fännidele edastas!