Kui mängida oli jäänud umbes 19 sekundit, sai Žalgirise pallur Keenan Evans keskväljal palli ning kuna Crvena Zvezda mängijad käisid talle kõvasti peale, pööras ameeriklane jala keskväljaku joone poole ja söötis siis palli minema. Sellele järgnes kohalike fännide raevukas reaktsioon, sest suurele ekraanile kuvatud korduses võis tunduda, et Evans oli keskjoonele astunud.

Kuna kohtunikud Evansile rikkumist ei fikseerinud, hakkasid rahulolematud Crvena Zvezda fännid väljakule loopima erinevaid asju ja mäng tuli korraks peatada.

Kuna pärast Evansi intsidenti oli tehtud viga Tomas Dimšale, pääses ta vabaviskejoonele ning viis leedukad juba nelja punktiga juhtima. Yago Dos Santos vastas sellele kahe punktiga, kuid viimase kümne sekundiga patustasid mõlemad klubid pallikaotusega ning ühtegi korvi enam ei visatud.

Belgradi klubi peatreener Giannis Sfairopoulos kohtunikke otseselt ei süüdistanud, kuid vihjas, et nende otsus ei pruukinud olla õige.

„Ma ei kommenteeri kunagi kohtuniku otsust, sest kui ma seda teen, saan karistada. Samas nägi terve saalitäis rahvast midagi, nii et see ei saa olla 20 000 fänni viga,“ sõnas Sfairopoulos.

Evans oli omakorda väga pettunud Belgradi publiku käitumises. ​„Mulle ei meeldi, kui inimesed ei austa mängu, olgu see siis halb otsus või hea otsus kohtunikelt. Te võite karjuda ja viha välja elada, kuid asjade loopimine võtab teilt ära selle, et teid saaks nimetada suurepärasteks fännideks. See oli ohtlik. Mõni mängija oleks võinud vigastada saanud,“ sõnas Evans BasketNewsile.

Evans oligi eile Kaunase klubi suurim punktikütt, tabades viis kaugviset (10-st) ja tuues 25 punkti.

Žalgiris jagab nüüd 11 võidu ja 15 kaotusega 12.-15. kohta.

Teistes eilsetes mängudes alistas Monaco Bologna Virtuse 81:78, Barcelona Berliini Alba 93:77 ja Ateena Paranthinaikos Istanbuli Fenerbahce 74:63.

Kahjuks Euroliiga poolt pakutud mängu tipphetkede videos Evansi skandaalset intsidenti ei ole.