Suusarajal neljanda koha saanud Ilves kaotas enne hüppevõistlust Riiberile kõigest 0,6 silma. Seejuures esimesed üheksa sportlast mahtusid ühe punkti sisse.

Hüppemäel tegi eestlane 96-meetrise õhulennu, mis tõstis ta esialgu 1,7 punktiga austerlase Johannes Lamparteri ees liidriks. Sakslased Johannes Rydzek ja Vinzenz Geiger ei suutnud eestlase sooritust üle teha, mis tähendas, et enne viimasena hüpanud suurfavoriiti Jarl Magnus Riiberit oli eestlasel vähemalt teine koht kindel. Norralane võttis siiski oma, ta hüppas 99 meetrit ja kogus 134,3 punkti. Ilves kaotas talle 7,3 ja Lamparter 9 punktiga.

27-aastasele Ilvesele oli see hooaja esimeseks poodiumiks ja ühtlasi tema esimeseks esikolmikukohaks kodusel Tehvandil. Seni oli MK-sarjas tema parimaks tulemuseks koduetapil mullune seitsmes koht.

Kokku on Ilves jõudnud poodiumile nüüd seitse korda. Nüüdseks on ta viis korda olnud teine ja kahel korral teeninud kolmanda koha. Eestlastele ajaloolist esimest MK-etapi võitu tal veel pole.

Otepääl on sel nädalal kavas veel kaks MK-etappi, mõlemad läbitakse tavapärasel Gunderseni meetodil. Laupäeval on hüppevõistlus kavas kell 14, 10 km suusasõit algab kell 15.45.