Kui Toyota mehed Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans kogusid möödunud nädalavahetusel Lapimaal sõidetud talverallil olulisi võistluskilomeetreid, siis ühtegi Hyundai Rally1 autot stardis ei olnud.

Stardijoonele oodati küll soomlast Esapekka Lappit, kuid meeskond otsustas selle võimaluse vahele jätta. Selle asemel testisid Hyundai sõitjad oma autot umbes 600 kilomeetrit lõuna pool Jämsäs.

„Olin sellest üllatunud,“ tunnistas Latvala Rallit.fi-le. „Eeldasin, et kui meie oleme end võistlusele kirja pannud, tuleb ka Hyundai sõitma. Kuid nad otsustasid testi läbi viia oma piirkonnas.“

Rovanperä juhtis Arctic rallit pikka aega, kuid pidi tehnilise probleemi tõttu viimasel kiiruskatsel katkestama. Võidu võttis Evans.

Latvala rõhutas, et see nädalavahetus oli Toyota jaoks väga oluline enne järgmisel nädalal peetavat Rootsi MM-rallit.

„Saime palju head tagasisidet ja vähemalt Kalle jäi väga rahule. Elfynil oli natuke raske, kuna ta pidi kogu aeg esimese autona teel sõitma. Esimese startija roll oli võib-olla raske, aga Rootsis stardib ta teisena, nii et see oli tema jaoks hea test,“ lisas Latvala.

„Usun, et pärast 200-kilomeetrist võistlust ja uue nädala testimist on poisid ralliks valmis. Peaksime olema ründepositsioonis,“ lisas tiimijuht optimistlikult.

Rootsi ralli algab 15. veebruaril. Avaetapi Monte Carlos võitis teatavasti Thierry Neuville, kellele järgnesid Sebastien Ogier, Evans ja Ott Tänak.