„Olen põnevil, et saime võidu. Kuid raske töö tegid ära meeskonnakaaslased, sest nemad viskasid pallid korvi. Tänan treenerit, mängijaid ja fänne,“ lausus kohtumises Euroliiga uue söödurekordi püstitanud Miller-McIntyre kohtumise järel.

Liiga viimane meeskond ASVEL pusis avaveerandil üsna tasavägiselt, sest kümne minuti järel oli tablool Baskonia napp 23:20 eduseis. Kuid teisel neljandikul läks Hispaania meeskond kodupubliku ees oma teed, sealjuures suur roll oli selles ka eestlastel. Kotsari kahene viis Baskonia esmakordselt juhtima enam kui kümne punktiga (35:24) ning Raieste kaks tabavat kaugviset aitasid meeskonna pikemaks puhkepausiks ette 52:39.

Sealjuures esimesel poolajal sopsasid Baskonia mehed kamba peale 15 võetud kaugviskest kümme, neist enamikele tegi eeltöö avapoolajal lausa 12 korvisöötu kirja saanud Codi Miller-McIntyre. See oli ühtlasi Euroliiga ajaloos esimene kord, kui mängija jagas ühe poolajaga nii palju sööte.

Kuna Baskonia hoidis läbi teise poolaja ASVEL-i turvaliselt umbes kümne punkti kaugusel, siis tõusis tähelepanu keskpunkti loomulikult Miller-McIntyre. Enne neljapäeva hoidsid Euroliiga ühes mängus antud korvisöötude rekordit 19-ga Facundo Campazzo (Madridi Realiga 2020. aastal) ja Stefan Jović (Belgradi Crvena Zvezdaga 2015 aastal).

Miller-McIntyre tegi ajalugu

Enne viimast veerandit oli 29-aastasel ameeriklasel rekordi kordamisest puudu kaks resultatiivset söötu. 18. söödu sai Miller-McIntyre kirja viis minutit enne normaalaja lõppu, mil ta leidis Matthew Costello, ning 19. tuli minut hiljem Markus Howardi tabavate vabavisete järel.

Ajaloolise 20. korvisöödu sai Miller-McIntyre kirja erakordselt stiilselt, sest 2.17 enne normaalaja lõppu riputas ta palli korvi kohale ning Chima Moneke vajutas selle vägevalt pealt.

Seejärel asus 191-sentimeetrine mängujuht jahtima kolmikduublit, mida Euroliiga ajaloos olid varem kirja saanud vaid Nikola Vujčić ning Nick Calathes. Puudu olnud kolm silma sai Miller-McIntyre järgmistel rünnakutel kirja vabaviskejoonelt ning ameeriklane lõpetas ajaloolise õhtu 11 punkti, 11 laua ja 20 korvisööduga. Selle kõige kõrvalt võitis Baskonia kohtumise 94:80.

„See tähendab mulle väga palju. Olen väga palju kuulnud jutte, et ma pole mingi mängujuht. Tiimikaaslased uskusid minusse ning nüüd nägid vast kõik, mida ma suudan,“ muljetas Miller-McIntyre.

Algviisikus alustanud Kotsar sai 11 minutiga kirja kaheksa punkti (visked mängust 4/5) ja kolm lauda. Vahetusest sekkunud Raieste peamine ülesanne oli kaitses vastaste teravamate meeste katmine, aga temagi sai 17 minutiga kirja kuus punkti (visked 2/2) ja kaks lauda. Tiimi parimana viskas Howard 18 silma. Baskonia on sel hooajal võitnud 26 mängust 14, millega nad on Euroliiga esikümne lõpus.

Riia võõrustas Euroliiga matši

Neljapäeval tehti ajalugu ka Lätis, sest lõunanaabrid võõrustasid esmakordselt Euroliiga mängu. Nimelt ei saanud Türgi meeskond Istanbuli Efes turvalisuse kaalutlustel võõrustada Iisraeli klubi Tel Avivi Maccabit ning kohtumine peeti Riias.

7493 saali tulnud pealtvaatajat nägid 31 minutit tasavägist matši, sest neljanda veerandi alguses oli Efes peal napilt 79:78. Kuid siis läks Türgi klubi oma teed ning nad võitsid kohtumise 105:91. Efesi parimatena tõid Shake Larkin 22 ja Rodrigue Beaubois 20 punkti, Maccabit vedas 26 silma kogunud Wade Baldwin IV.