Eesti nelik püsis kahe esimese vahetuse vältel 14. kohal, langes kolmanda etapiga 16ndaks, kuid Regina Ermits tõstis meid ankrunaisena 12. kohale.

Kuldses Prantsusmaa nelikus sõitsid Eric Perrot, Quentin Fillon Maillet, Justine Braisaz-Bouchet ja Julia Simon. Norrale teenisid hõbeda Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Karoline Offigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold ning Rootsile pronksi Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg ja Elvira Öberg.

Eesti nelikusse kuulusid täna veel Rene Zahkna, Kristo Siimer ja Tuuli Tomingas.

Zahkna vajas avavahetuses kahe tiiru peale kokku kolme varupadrunit ning lõpetas etapi 14. kohal. Kaotust liider Prantsusmaale oli minut ja 28 sekundit. Prantslaste kannul olid Saksamaa (+0,9) ja Norra (+16,7).

Zahkna tunnistas ERRile, et tal oli rajal raske ja ka suusad polnud kõige paremad.

„Juba esimene laskumine avastasin, et pagan, täna ei ole vist meie päev. Sakslastel oli samas kohe näha, et neil oli ülihea suusk. Üllatavalt suured suusa libisemise erinevused. Tiirus oli meeldivalt kerge tuul, aga rajal oli tõesti raske,“ sõnas ta.

Meie teist vahetust sõitnud Siimer sai mõlemas tiirus märgid alla ühe varupadruni abil ning hoidis Eesti 14. kohal. Kaotus liider Saksamaale kasvas 2.36-ni. Sakslastele järgnesid Prantsusmaa (+6) ja Norra (+27).

Nelja varupadrunit vajanud Tomingas lõpetas kolmanda vahetuse 16. kohal. Vahe liidriks tõusnud Prantsusmaaga kasvas 3.18-le. Senine liider Saksamaa pidi püstitiiru järel sõitma ühe trahviringi ja kukkus viiendaks. Teiseks oli tõusnud Šveits (+6,4) ja kolmas oli Norra (+8,0).

„Ei olnud hea päev. Sõidutunne oli äärmiselt kehv. Laskmisel oli asend kindel ja tundus, et kõik klapib, aga lamadestiirus padrunikesta välja tõmmates kiilus kest sisse kinni ja siis läks rütm sassi. Siis tulid ka varud. Püsti oli laskmine minu kohta pigem okei, kuigi tuli kaks varu,“ kommenteeris Tomingas.

Meie tänane parim oli Regina Ermits, kes tõstis meid lõpuks 12. kohale (+4.41).

Ermits jäi enda ja terve koondise esitusega rahule: „Ma arvan, et täitsa tip-top koht on 12. Eks me ikke ootame seda top kümmet, aga vahest siis järgmises teates.“

Prantsusmaa kangelaseks tõusis nende ankrunaine Julia Simon, kes sõitis tänu suurepärasele laskmisele konkurentidel kindlalt eest. Norra kaotas lõpuks teisena 45,2 sekundiga, pronksi sai Rootsi (+1.01,7). Napilt jäi medalita Šveits (+1.02,9).

Esinelikule järgnesid Saksamaa, Austria, Ukraina, Belgia, Sloveenia, Itaalia ja USA. Leedu oli täna 17., Läti 19. ja Soome 20.

Otseblogi: