Teisipäeval jätkasid Rovanperä ja tema kaardilugeja Jonne Halttunen Rootsi talveralliks valmistumist Kesk-Soomes peetud testisõidul.

„Hea oli tõdeda, et pisut teises keskkonnas oli tunne sama hea. Lapimaa sõit ei läinud sugugi raisku,“ muigas Rovanperä Rallit.fi-ga rääkides.

Valitseva maailmameistri sõnul töötati Arctic rallil peamiselt auto tasakaalu kallal.

„Oleme sellega sel aastal lumel võidelnud ja eelmisel talvel Rootsis. Keskendusime kõige rohkem tasakaalule, et auto keeraks ja töötaks hästi,“ selgitas Rovanperä. „Olen selles osas oma meeskonnakaaslastega võrreldes tundlikum. Ma ei talu alajuhitavust peaaegu üldse. Minu jaoks on olnud natuke olulisem see, et autot saaks hästi keerata.“

Kuigi Arctic ralli tuli soomlasel tehnilise probleemi tõttu katkestada, näitas ta kahe päeva jooksul oma tiimikaaslasest Elfyn Evansist märksa paremat kiirust.

Toyota meeskonna tegevjuht Jari-Matti Latvala selgitas pärast võistlust soomlase katkestamise põhjust. „Oli üks õlileke. Ta oli sunnitud peatuma, kuna õli hakkas otsa saama ja mootori õlirõhk langes. Ta pidi seisma jääma umbes kilomeeter enne finišit,“ sõnas Latvala.

Kuna teisipäevane testipäev läks Rovanperäl hästi, on ta Rootsi ralli eel enesekindel.

„Testime nüüd mõnda uut asja, mida me Lapimaal testida ei jõudnud. Peamiselt tahame veenduda ja kontrollida, et oleme ikka samas seisus,“ lisas Rovanperä.

Rootsi MM-ralli peetakse 15.-18. veebruaril.