Endine Eesti koondislane Marko Kristal rääkis Delfile, et tema poja stipendiumleping Levadiaga lõppes käesoleval talvel ning konkreetset profilepingut klubi talle ei pakkunud. Paide Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams ei jätnud võimalust kasutamata ja noppis talendika keskväljamehe endale.

„Saime kokku ja rääkisime asjad läbi, meil on omavahel kõik hästi,“ kinnitas Marko Kristal, et endise koduklubi Levadiaga ta tülis pole.

Paidel aga pealtnäha sama libedalt ei läinud, sest Levadia otsustas omavahelise treeningmatši tühistada. Teema võeti arutluse alla ka Betsafe’i jalgpallisaates, kus Kams tunnistas, et Eesti jalgpalliliidu teadaanne tuli talle üllatusena.

„See oli huvitav kõne... Helistas mulle alaliidu president [Aivar Pohlak] ja ütles, et 25. veebruaril toimuma pidanud mäng jääb ära,“ rääkis Kams Betsafe’i jalgpallisaates. „Öeldi, et kohtumist ei toimu, sest Paide on halvasti käitunud. Vastasin, et siis jääb ära!“

Ning Kamsi arvates on Levadia ise süüdi, et Kristalist ilma jäi. „Ma ju ei tea, mis nende plaan Patrikuga oli. Aga selge on see, et kui sa lõpuks jõuad olukorda, kus annad ühe Eesti talendikaima mängija niimoodi ära, siis on lihtsalt enda tegemata töö,“ lausus Paide spordidirektor.

16-aastasest Kristalist sai kaks hooaega tagasi, toona 14 aasta ja 245 päeva vanusena, kõigi aegade noorim Eesti kõrgliigas mänginud jalgpallur, kui debüteeris Levadia 3:0 võidumängus Tartu Tammeka üle.

Noorteklassides esindas Kristal Harju JK Laagrit ja Tallinna Kalevit, Eesti noortekoondiste eest on ta löönud 19 mänguga neli väravat.