onenRalli laupäevane võistluspäev oli lähedal traagilisele lõpule. 17-aastane belglane Thomas Martens sõitis 32-kilomeetrisel kiiruskatsel täiskiirusel, kui pärast kurvi ilmusid ta teele ette mitu seisma jäänud ekipaaži. Intsidendi põhjustas soomlase Joni Korhoneni teelt väljasõit.

Mertens suutis suurel kiirusel sõitnud masina viimasel hetkel aeglustada ning sõitis vasakkurvis seisnud autodest napilt mööda. Belglase suurel kiirusel lähenemine tuli kõigile üllatusena, kuna enne teda olid teele seisma jäänud juba kaks ekipaaži ning eeldati, et katse on peatatud.

„Õnneks keegi vigastada ei saanud. Ma polnud tollest intsidendist teadlik ja ka punast lippu polnud hoiatuseks näidatud. Ka teised ekipaažid polnud sellest teadlikud,“ kirjutas Martens Instagramis.

Mertens lõpetas Lapimaa ralli 32. kohal. Kuni viimase kiiruskatseni oli rallivõidus kinni Toyota piloot Kalle Rovanperä, kuid soomlast tabas 12. katse lõpus tehniline rike. Sestap oli ralli kiireim tema meeskonnakaaslane Elfyn Evans.

Soome meistrivõistluste arvestuses teenis võidu Mikko Heikkilä, edestades Teemu Asunmaad 7,3 sekundiga. Kolmanda kohe pälvis Roope Korhonen.

Eestlastest sai Georg Linnamäe parima eestlasena viienda koha (+5.59,3). Samuti end Lapimaa teedel end proovile pannud Allar Goldberg ja Kaarel Lääne said oma klassis teise koha, kaotades üheksa kiiruskatse järel triumfeerinud Soome duole Jari Saarnio- Tapio Karjalainen 12 minuti ja 45 sekundiga.