Turniiri võõrustav Elevandiluurannik läks kaheksa parema seas vastamisi Maliga ning teenis lisaajal ülimalt dramaatilise 2:1 võidu.

Malil avanes juba 17. minutil hiilgav võimalus kohtumist juhtima minna, kuid Adama Traore ei suutnud penaltit realiseerida. Avapoolaja lõpus pidid võõrustajad siiski mõru pilli alla neelama, sest keskkaitsja Odilon Kossounou saadeti teise kollase kaardiga väljakult minema.

Kui Dorgeles Nene viis Mali 71. minutil kauni kauglöögi abil juhtima, siis tundus vägisi, et elevantide laul on lauldud. Aga võta näpust... Simon Adingra lõi 90. minutil viigivärava ning penaltiteni mäng ei jõudnudki, sest lisaaja viimastel sekunditel tegi skoori ka Oumar Diakite, tuues Elevandiluurannikule 2:1 võidu. Võiduvärava autor Diakite sai väravatähistuse eest aga teise kollase kaardi ning peab seega poolfinaalist suu puhtaks pühkima.

Kohtumise tipphetked:

Võõrustajamaa Elevandiluurannik oli šokile lähedal juba alagrupiturniiril, kus teeniti võit ja kaks kaotust ning lõpetati kolmandana. Seejuures viimane kohtumine kaotati Ekvatoriaal-Guineale 0:4, mille järel sai peatreener Jean-Louis Gasset hundipassi. Lõpuks kindlustati siiski viimase kolmanda koha meeskonnana koht kaheksandikfinaalis, kus alistati penaltiseeria järel suurfavoriit Senegal.

Poolfinaalis läheb Elevandiluurannik vastamisi Kongo Demokraatliku Vabariigiga, kes alistas varasemalt 3:1 Guinea. Teise finalisti selgitavad Lõuna-Aafrika Vabariik ja Nigeeria.