Eesti koondis läbis Liepajas toimuva valikturniiri alagrupi kahe võidu ja kaotusega, mis andis neljaliikmelises grupis teise koha. MM-pileti nimel mindi täna vastamisi üle noatera alagrupiturniirilt edasi pääsenud Islandiga.

Paremus pandi selgelt maksma. Juba minuti möödudes viis eestlased juhtima Tanel Kasenurme tabamus. Avakolmandiku teises pooles viskas Kasenurm vee ka teise värava ning lisaks sahistasid korra võrku Ken Pähn, Stenver Savi ja Alexander Dahlberg. Puhkepausile mindi 5:0 eduseisus.

Teisel kolmandikul viskas Eesti kaks vastuseta väravat, millest ühe sai enda nimele Kasenurm ja teise Mathias Einamann. Viimasele perioodile mindi vastu 7:0 eduseisus.

Imet ei sündinud ning Eesti tagas 14:2 võiduga pääsu järgmise aasta detsembris Malmös 16 koondise osalusel toimuvale MM-finaalturniirile.

„MM-valikturniiridel mängides on eesmärk edasi pääseda. Sellest oleneb taktika. Nelja mängu järjestikustel päevadel pidades tuleb teha valikuid, et põhieesmärk saavutada. Suur kaotus Soomele on ebameeldiv, aga lähtub eelöeldust ja paratamatult tasemevahest. Meil ei tulnud vastuhakk ka kuidagi välja. Soome mängijate konkurents koondisesse on ülilaialdane, kõik soovivad end tõestada ja võidavadki kõiki suurelt,“ analüüsis peatreener Risto Lall.

„Eesti poiste mäng oli ootuspärane. Eesmärk oli saada kolm võitu neljast ja see täideti. Silma paistsid eelkõige meie kohalikult püünelt sirgunud mängijad. Puudust andis tunda vigastust ravivate Rainel Kalde ja Kaspar Kallioni puudumine, aga selle eest said nende asendajad end tõestada. Treenerite tiim jääb rahule ja alustame Malmös toimuvaks MM-finaalturniiriks valmistumist. Lisaks tuleb kiita ka korraldust, lätlased on seni kõikide tiitlivõistluste korraldamisega hästi hakkama saanud, nagu ka eestlased seni Tallinnas toimunud MM-valikturniiridega,“ lisas ta.